Aurul in sus, aurul in jos, si pe buna dreptate pentru ca o investitie buna in aceste perioade tulburi poate fi o mina de aur. In pragul unei crize financiare atat de ordin personal cat si de ordin mondial trebuie sa fim mai atenti ca niciodata in ce investim, in cum investim si mai ales, sa nu cheltuim pe „micile placeri”.

Am spus si ma voi repeta la nesfarsit, bijuteriile din aur nu reprezinta o investitie. Gasesti detalii si in articolul „Cumpara Aur De Investitie Si Pregateste-Te Pentru O Criza Economica”.

NU economisi in numerar – principiul 1

Banii la ciorap nu au fost niciodata o solutie. Inflatia iti scade puterea de cumparare si au fost situatii in istorie in care cu banii de ieri puteai cumpara o casa si cu cei de azi nu mai puteai cumpara nici o camera de camin. Istoria se poate repeta, este bine sa fim foarte atenti, mai ales acum cand pe plan european si chiar mondial lucrurile nu sunt roz.

Iti spunem cu tristete ca monedele din Balcani sunt intr-o prabusire continua. Un mod inteligent de a economisi este achizitia de lingouri sau monezi din aur cu carataj de 24 k si de inalta puritate. Poti deasemenea sa economisesti in active. Si aici venim cu indemnul de a achizitiona o varietate cat mai mare de active conform principiului „cosului cu oua”.

NU e momentul sa te indatorezi a banci

Cand lucrurile merg prost, nu te indatorezi, ci economisesti. Stiu, e frustrant, toata lumea iti spune sa iti limitezi confortul si sa economisesti. Ratele si dobanzile practicate de banci sunt in grafic ascendent. Nu de putin timp am fost martorii unei majorari istorice a ratei dobanzii.

Cei care au deja credite in curs au simtit aspru aceasta majorare. Reamintesc aici si faptul ca bancile au facut achizitii in aur in ultimii 2 ani. Atat ele cat si guvernele si-au marit rezervele de aur. Si tu poti face astfel de achizitii, nu la nivelul lor, ci la nivelul potentei tale financiare. Poti achizitiona lingouri de aur de 1 gram, de 2 grame s.a.m.d.

NU e momentul sa investesti in criptomonede

Au aparut foarte multe criptomonede in ultimii 3 ani. La acest moment, investitiile in criptomonede sunt ca traversarea unor terenuri cu nisipuri miscatoare. Iti asumi riscuri foarte mari, mai ales daca nu ai experienta cu acest tip de active. Stiai despre China ca a interzis monedele virtuale? Si se pare ca mai sunt si alte tari care ii vor urma exemplul.

Aurul, o investitie liniara

In timp ce monedele europene si cele virtuale au inregistrat scaderi mari, aurul si-a mentinut valoarea, ba chiar a avut si o mica crestere. Economisirea in aur este o varianta buna de investitie.