În contextul actual, când analiștii financiari ne avertizează că urmează o criză economică, acțiunea de cumpărare monede de aur rămâne cea mai sigură și rentabilă metodă de investiție pe termen lung.

Încă din cele mai vechi timpuri, aurul a fost etalonul la care s-au raportat valutele emise de diferitele guverne, astfel că acum este momentul să ne plasăm banii în metalul prețios.

Standardizate în funcție de gramaj, carataj și formă pentru a fi mai ușor recunoscute și comercializate, monedele de aur sunt la mare căutare. Puritatea peste 900 la mie le transformă în aur de investiție, ceea ce înseamnă că nu se mai aplică și cota de TVA.

Odată îndeplinită dorința de cumpărare monede de aur, e necesar să hotărăști unde le vei depozita. Există, bineînțeles, varianta de a le păstra într-un loc știut doar de tine, sau să le lași în custodia băncii, caz în care, în situații excepționale, i le poți vinde.

Și dacă discutăm despre cumpărare monede de aur, implicit ne gândim: unde le găsim?

Experții recomandă să acordăm atenție deosebită acestui aspect, deoarece nimeni nu vrea să risipească banii pe falsuri sau aur de puritate redusă. Dealerii listați în U.S Mint’s database, casele de amanet și vânzătorii individuali în care aveți încredere, sunt cele mai sigure surse.

Atenție! Monedele veritabile de aur sunt însoțite de certificat de autenticitate și marcaj.

Prin urmare, metalul prețios este un activ de rezervă foarte bun, motiv pentru care băncile centrale recomandă să deții între 5% și 10% din portofoliul pe termen lung.

La final, cel câștigat vei fi chiar tu, căci aurul garantează:

✔️independență
✔️stabilitate ( indiferent de fluctuațiile de preț, valoarea aurului aduce stabilitate portofoliului investițional)
✔️lichiditate ( aurul poate fi vândut oricând și oriunde în lume)
✔️siguranță ( cea mai sigură formă de păstrare a averii)

Investește într-un viitor lipsit de griji!