Vorbim si astazi despre aur, inflatie si preturi. Traim vremuri in care ne confruntam cu cote mari ale inflatiei, fapt ce duce la cresterea preturilor la produsele de baza pentru consumatori.

Zilele trecute am citit un titlu conform caruia 20% dintre romani traiesc la limita saraciei si procentul incepe sa creasca din zi in zi. Nici nu ma mira. Salariul minim pe economie este o rusine in timp ce salariul mediu este irelevant in conditiile in care in acest calcul se regasesc atat cei cu salarii foarte mici cat si cei cu salarii foarte mari. Media asta nu are nicio relevanta.

Atat in Europa cat si in America rata inflatiei a crescut cu aproape 10%. Nu cred ca e un lucru de lauda, dar pentru prima data in ultimii 100 de ani Europa a depasit America la capitolul inflatie. Am mai vorbit eu de faptul ca aurul nu este afectat de cresterea inflatiei si vreau sa subliniez ca in continuare, metalul pretios ramane o forma de investitie solida.

Vezi si articolul Cumpara aur de investitie si pregateste-te pentru o criza economica.

Pretul alimentelor creste de la o zi la alta

Este trist dar cat se poate de real. Ne confruntam cu o crestere a preturilor alimentelor care face ca unele dintre acestea sa devina greu accesibile. Unele alimente si-au dublat pretul.

In ritmul acesta populatia se va vedea nevoita sa renunte la calitate in favoarea cantitatii. Colac peste pupaza liberalizarea preturilor la energie mai da o lovitura grea romanilor. Stiu, nici in celelalte tari membre UE situatia nu este roz.

Investitii in aur si active ne protejeaza

Devine laitmotiv dar nu avem de ales, trebuie sa ne aliniem cu grija investitiile si sa cheltuim doar pe lucrurile strict necesare. Influentati de tot ceea ce vedem in mass media avem tendinta de a cumpara si lucruri de care nici macar nu avem nevoie. Suntem bolnavi de shopping, suntem devoratori de reclama si ne consolidam stima de sine cu branduri.

Asadar, iti recomand ca pe langa activele in care esti obisnuit sa investesti sa cumperi aur de investitie, lingouri cu puritate inalta care pot fi tranzactionate oriunde si oricand.