În contextul actual, când economia prezintă un declin, achizițiile de lingouri de aur se transformă, la propriu, în investiții sclipitoare.

Conform statisticilor, strălucirea aurului a „furat” dintotdeauna ochii, astfel că, de milenii, tot mai mulți oameni și-au manifestat interesul pentru tranzacțiile de acest gen.

Pe lângă faptul că reprezintă o opțiune avantajoasă atunci când doriți efectuarea unui plasament pe termen lung, este important să remarcăm originalitatea în situațiile în care, oferind lingouri de aur în dar, „câștigați” premiul pentru cel mai inedit cadou.

Sigur că investiția în metalul prețios este preferată de aceia care se tem de un posibil fenomen de devalorizare bruscă a monedei naționale, sau chiar a valutelor. Totuși, înainte de a lua decizia de cumpărare, analizați aspecte precum: furnizorul, prețul și detaliile ce definesc autenticitatea.

Vânzare lingouri de aur

De exemplu, știați că în Romania doar două bănci oferă la vânzare lingouri de aur, ceea ce face mai atractivă oferta furnizorilor independenți? Sau că prețul de achiziție devine cu atât mai important cu cât procurarea aurului de la instituțiile bancare este condiționată de păstrarea metalului prețios în custodia băncii?

Recomandarea specialiștilor este să vă orientați spre dealeri în care aveți încredere, care oferă certificat de autenticitate și marcaj.

Mai mult decât atât, în cazul în care faceți achiziția online, acordați atenție sporită modului de ambalare. Și asta pentru că păstrarea intactă a ambalajului contribuie, de fapt, la menținerea purității, deci implicit a valorii acestora.

În consecință, dacă scopul dumneavoastră este cel de a vă proteja finanțele, investiți inteligent în lingouri de aur. În fond, indiferent de moment, prețul metalului este în constantă creștere, de mai bine de 10 ani și așa cum s-a demonstrat, se vinde atât de ușor, oriunde în lume. Iar dacă luăm în calcul și faptul că nu se plătesc impozite, suntem de acord, la unison că tranzacțiile în aur, garantează un viitor mai sigur.