Astazi vom vorbi de achizitia de lingouri de aur ca si active de refugiu, mai ales in contextul prezentului razboi dintre Rusia si Ucraina care se pare ca va mai dura ceva. Despre ororile razboiului nu vom vorbi aici si acum, ne vom canaliza doar asupra investitiilor pe care le putem face la acest moment si asupra pretului aurului.

Despre deprecierea leului nici ca mai este nevoie sa spunem ceva, o simtim in portofele de ceva timp incoace. Cand intram in magazin, platim mai mult pe aceleasi lucruri decat plateam inainte de razboi. Pretul gazului este iarasi un subiect sensibil si liberalizarea pietei la acest moment a facut un loc prielnic speculatiilor si ma indoiesc ca se va termina intr-un fel pozitiv.

Investitiile in aur ca active de refugiu in razboi

Ce sunt activele de refugiu? Pe inelesul tuturor, sunt investitii care cresc in perioadele de recesiune economica, sunt monede sigure si stabile, obligatiunil de stat (patial), aur de inalta puritate, Bitcoin si actiuni defensive.

La cest moment, cele mai sigure monede si in care se recomanda investitii sunt yenul japonez, dolarul american si francul elvetian.

Obligatiunile de stat iti pot aduce venituri fumoase si sigure, guvernele gasesc mereu solutii sa „cada in picioare”. 🙂

lingouri de aur investii active

In perioadele de recesiune si razboi se recomanda investitia in lingouri de aur. Nu stiu sa fie un activ de refugiu mai longeviv decat aurul. Atentie! Bijuteriile din aur nu intra in categoria „aur de investitie”, vorbim de lingouri cu puritate de 999.9% si un minim de 24 de carate.

Bitcoin ramane totusi un activ de refugiu speculativ. Au aparut intre timp multe monede virtuale, dar nu exista certitudini ca ar fi active de refugiu sigure.

Aciunile defensive se refera la sectoare care au o crestere constanta si sunt indispensabile. Cele mai graitoare exemple sunt cele din domeniul gazului si electricitatii, din sectorul farmaceutic si medical si din retail.

Vezi si articolul: „Investitia In Monede De Aur Versus Investitia In Imobiliare„.

Asadar, in incheiere, nu imi ramane decat sa iti doresc sa investesti inteligent. Pentru lingouri de aur, preturi aur si alte informatii apeleaza la Arlis Brasov, distribuitor de aur cu o vechime de peste 22 de ani pe piata aurului din Romania.