„Dragostea nu se măsoară în bani, dar ce ar fi să încerci cu o monedă de aur?” Iată un slogan care mi-a atras atenția, astfel că l-am transformat în subiectul zilei. Un prieten de-ai mei, pasionat de investiții, a încercat în nenumărate rânduri să mă convingă să „economisesc” în monede de aur, căci nimic nu se compară cu siguranța zilei de mâine.

Ca orice femeie însă, preferam să achiziționez bijuterii sclipitoare, care să-mi evidențieze ținutele. Asta până mi-a explicat că procesul simplificat de fabricație a acestor monede de aur are costuri de achiziție raportate la valoarea de piață a aurului, fără manoperă adăugată, ca în cazul bijuteriilor. Acest fapt se traduce prin profitabilitate, așadar, în cele ce urmează, îți dezvălui secrete ce te vor ajuta să stăpânești arta libertății financiare.

Încep prin a preciza că atunci când discutăm despre monede de aur de investiție, este necesar să urmărim dacă se întrunesc o serie de caracteristici, precum:

✔️puritate 21,6 carate
✔️preț de vânzare care nu depășește cu mai mult de 80% prețul la vedere a aurului conținut în acestea
✔️curs valutar legal în țara de origine
✔️fabricate după anul 1800.

Atenție, există mai multe tipuri de monede de aur

Atenție însă, monedele pot fi împărțite în două categorii, în funcție de puritatea aurului. De exemplu, monedele istorice din aur conțin și impurităti de alte materiale, pe când cele moderne sunt în mare parte din aur pur, deoarece nu sunt produse în ideea de a fi folosite pentru tranzacții.

Aș mai sublinia importanța colaborării cu un dealer de renume, cu o istorie pe piață, care lucrează direct cu cele mai cunoscute monetării, căci nimeni nu dorește să investească în produse contrafăcute.

Rețineți că monedele moderne nu pot fi deteriorate întucât există posibilitatea să nu fie evaluate la preț de aur pentru investiții, ci la preț de deșeuri din aur. Și cui îi place să piardă bani?

Mâna sus cine are acasă o monedă de aur!