Cei care au credite au primit pana la acest ceas scrisoare bancara in care sunt anuntati cum ca DAE s-a marit si din luna urmatoare datoria catre banca este mai mare. Si cum toate in lume sunt legate, in serie sau in paralel, 🙂 acest lucru a influentat si pretul aurului, dar mai ales cererea din ce in ce mai mare pentru aur de investitie.

Iti mai aduci aminte, draga cititor, filmul „Profetul, aurul si ardelenii”? Ei bine, profetii, a se citi analistii financiari, recomanda in aceste vremuri cu inflatie in crestere investitii in aur. Este drept ca in ultimii 5 ani pretul aurului de 24k a crescut, dar cresterea a fost lina si marcata atat de cumparea de aur pentru rezerve guvernamentale cat de cumpararea de aur in scop investitional de catre persoane fizice.

Pretul aurului este in crestere

Spuneam mai sus ca in economie lucrurile sunt legate, profetii subliniind faptul ca cresterea ratei dobanzilor va atrage dupa sine si cresterea pretului aurului.

pret aur

Cursul afisat de BCR pentru un gram de aur de la inceputul anului si pana la jumatatea anului 2022.

Trecem printr-o criza financiara amplificata de Covid si urmarile lui, de razboiul din Ucraina si de liberalizarea pretului la energie. Iata inca un sector in care investitiile sunt rentabile, alaturi de cele din industria farmaceutica.

Cumparam aur si ne salvam investitiile de inflatie

„Banii la ciorap” nu sunt o investitie, inflatia crescuta va face ca acestia sa isi piarda rapid din valoare. Priveste in urma cu un an… Cat costa un apartament cu doua camere si cat costa acum? Cat costa litrul de ulei sau cat costa un litru de benzina? Acum ne uitam cu tristete atat la preturile din magazine cat la preturile de la pompa…

Stiu ca este un subiect dureros, dar nu avem de ales decat sa gasim solutii care sa ne protejeze veniturile si investitiile. Trebuie sa ne autoeducam si sa invatam ca banii fiduciari nu sunt o investitie.

Este anul 2022 un an potrivit pentru investitii in aur? iata inca un articol din aceeasi categorie.

Tocmai de aceea profetii ne recomanda aurul, lingouri de aur si monede de aur, pentru ca este mai sigur si de 2000 de ani a rezistat ca moneda de schimb in orice colt al lumii. Iti readuc aminte ca aurul de investitii este scutit de TVA in cele mai multe state si ca poate fi rascumparat foarte usor.

Asadar, cumpara aur, gasesti atat online cat si fizic lingouri si monede de aur de la un gram in sus. Apoape oricine poate face o astfel de investitie.