In ceea ce priveste piata de vanzare aur sau cumparare aur, in acest an, pe fondul unei deprecieri economice la nivel mondial, cererea de aur de investitie este din ce in ce mai mare. Asadar, s-au cumparat lingouri si monede de aur cu puritate si carataj ridicat, pretul aurului fiind in crestere.

Daca pretul aurului in 03.01.2022  era 255,7583 lei, azi, la momentul cand scriu acest articol, pretul aurului la gram este de 276.5001. Asadar, daca urmaresti cresterile si scaderile pretului aurului si te misti rapid, poti face bani frumosi din vanzarea si cumpararea de aur.

pret aur

sursa: cursbnr.ro

Interesul pentru cumparare aur este din ce in ce mai crescut, atat pentru persoane fizice cat si pentru guverne. Si daca am deschis acest subiect, da-mi voie sa iti spun ca India a facut una dintre cele mai masive achizitii de aur de cand lumea si pamantul.

Criza dupa criza

Acum trecem printr-o perioada marcata de o instabilitate economica la nivel global. Dupa Coronavirus, cand lucrurile pareau sa se dezmorteasca in economia internationala, apare un nou climat nefavorabil, si anume, razboiul Rusia – Ucraina.

Cert este ca investitiile in aur raman mai sigure decat multe alte variante. Cand vorbim de cumparare aur ne referim doar la lingouri si monede investitionale din aur, bijuteriile poarta in pret si partea de manopera si nu fac obiectul aurului de investitie.

Pe de alta parte, pe fondul unei inflatii intr-o continua crestere, economiile in numerar nu sunt o solutie. Daca totusi, preferi banii, specialistii financiari recomanda investitiile in yeni japonezi, dolari americani si franci elvetiani,

Vezi articolul despre activele de refugiu: „Lingourile De Aur Si Activele De Refugiu In Razboiul Rusia – Ucraina„.

Vanzare – cumparare aur, dobanzi bancare si tiparirea banilor

Vanzarea si cumpararea de aur ramane o solutie economica chiar si in momentele de criza. Trebuie sa fim atenti la interesele bancilor centrale, la cresterea si reducerea ratelor bancare mai ales atunci cand acestea se fac artificial si fara a calcula consecintele pe termen lung.

Bineinteles, tiparirea de bani nu face decat sa creasca inflatia si sa supraevalueze pietele de actiuni si pietele imobiliare. Priveste numai la valoarea apartamentelor care s-a dublat in ultimii doi ani.

Astea fiind spuse, inchei spunandu-ti sa ramai vigilent si sa urmaresti cu atentie pretul aurului si sa inveti cand sa cumperi si cand sa vinzi pentru a obtine profit. Pentru cumparare aur sub forma de monede si lingouri, vezi preturile aici.